28 oktober 2009

Tack Lasse - och tack Tobbe C!

Malmö FF på Fredriksskans, det är inte något man förväntar sig sluta 5-4. Men det gjorde det, vilken prestigeseger! Lasse Johansson blev inbytt och tackade för sina år i föreningen, kastade upp tröjan till supportrarna och fick jogga ner i bar överkropp i oktoberkvällen.

Ett större bekymmer i spelartruppen verkar vara behandlingen av spelare som inte finns med i föreningens framtidsplanering. Först var det Mikael Eklund som inte fick förhandla nytt och kommer bli kontraktslös under sin rehabtid för knäet. Igår gick till slut Tobias Carlsson ut på planen i kostymen och vinkade hejdå till hemmapubliken.

Gubben, som gjorde sin första A-lagsmatch i KFF 1992, fick inte plats i truppen till matchen mot MFF. Och det finns ju egentligen ingenting att gnälla om för det, för innan Mattias Johansson född omkring 1992 fick chansen, gnälldes det ju just om att unga talanger inte fick kliva fram.

Däremot är inte en sådan här behandling av spelarna hållbar i längden, det blir svårt att värva när man riskerar utfrysning. Kanske Nanne Bergstrand tänker lite för kontinentalt i detta fall, eller är det helt rätt för att ta svensk fotboll framåt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar