27 september 2009

Lokalbevakning



Stolpskottet Kim Christiansen kunde inte freda sitt mål på Fredriksskans. Visserligen var det det en Hjalmar-försvarare som stod för årets undanrensning, och 2-1-målet har ju dansken inte en chans på.

Intressant att höra matchen på tv, Pontus Kåmark, fd IFK Göteborg, och Robert Perlskog höll frenetiskt på bortalaget under alla 97 minuter. Efter att fått intala sig själva med 34 repriser, så ansåg de att Abi Dauda var oschysst vid första målet. För duktiga Göteborg gör inte såna misstag? Och Kalmar är bad guys? Härligt!

Sista avdelning usla insatser, tilldelas helt och hållet Martin Ingvarsson. Varningar och frispark hit och dit, men bara för blåvitt håll. Tobias Eriksson kapades om och om igen, men fick inget med sig på hela matchen. Emin Nouri ruschade in i straffområdet, la fram bollen och blev kapad bakifrån. Linjemannen ville inte heller se. Och hur de då löste det med en inspark då Nouri landade och greppade bollen eftersom en solklarare straff aldrig funnits är bara stor humor.

Etablissemanget vill inte ha med Kalmar i toppen. Det är ju därför det är så härligt att peta in och vrida om nageln i deras lilla öga.

På tal om domare: Uefa ska utreda flera års mutskandaler och fusk bland östeuropeiska domare i kvalmatcher till Champions League. Så den där ryssen som plockade bort Kalmar från matcher i Liverpool, Florens och Lyon sitter löst nu? Vad kan det ge för kompensation när allt är för sent?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar